Muurschildering slaapkamer

Muurschildering slaapkamer

Een slaapkamer krijgt sfeer met een mooie muurschildering achter je bed. De verticale baan breekt de muur en vormt een esthetisch geheel met het bed. Zo gaan inrichting en schilderwerk hand in hand. Mijn specialiteit!

Fatima hand

Mijn opdrachtgeefster wilde graag een Fatima Hand boven haar bed. Dit symbool staat voor geluk maar ook voor steun en de deugden, geduld en trouw. Heel toepasselijk dus voor boven een echtelijk bed.

Kalkverf van Pure & Original

Deze Fatima hand heb ik gemaakt op een achtergrond van kalkverf, van het merk Pure & Original. De specifieke kleur is mud. Deze kleur past heel mooi bij de warme, donkere, houten vloer. Er komt een donkergrijs bed voor wat ook mooi gaat matchen.

Werkwijze kalkverf

De baan boven het bed heb ik eerste ingeschilderd met een primer van Pure & Original (wallprim) in dezelfde kleur om de zuigende werking van de muur (in dit geval behang) te verminderen. Daarna heb ik met een speciale kalkverf blokkwast de eerste laag opzet. De kalkverf dient verdund te worden met water. Aanwijzingen hiervoor staan op het blik. Ik heb geen rechte banen gemaakt, zoals vaak wordt gedaan, maar schuine banen getrokken van zo'n 50 cm 75 cm in lengte. Van zowel links als rechts. Kruislings dus. De banen overlappen elkaar op deze manier. Je krijgt hierdoor een mooi poederachtig effect. Na de tweede laag is dit effect nog groter. Houd er wel rekening mee dat de verschillende lagen goed moeten drogen (6 uur ongeveer).

Fatima hand schilderen

Een plaatje van een Fatima hand heb ik op de muur geprojecteerd met een beamer en de lijnen op die manier overgetrokken. Met een zelfnivellerende laserwaterpas (maakt altijd een horizontale en verticale waterpaslijn) lijn ik het het plaatje perfect recht uit op de muur. De Fatima hand heb ik geschilderd met muurverf (RAL 9010) die gebruikt is voor de rest van de slaapkamer. Normaal moet je een speciale laag aanbrengen, als je over kalkverf heen wilt schilderen (Pure & Original fresco Special Fix) maar voor de dunnen lijnen die ik schilder is dit niet nodig.

Het resultaat

De muurverf dekte niet helemaal over de donkere kalkverf maar ik heb geen tweede laag aangebracht omdat ik dit doorschijnende effect juist goed vind passen bij dit type schildering. Voor het authentiek effect zeg maar.......in een nieuwbouwhuis :). Het mooie ronde poortje naar de inkoopkast maakt het af. Nu nog de inrichting! Foto's hiervan volgen later. Muurschildering slaapkamer.